Cutremurul din Japonia: Aproape 250 de persoane dispărute, iar speranţa de a găsi supravieţuitori scade

Sursa foto: Reuters / Kyodo

Salvatorii din Japonia se grăbesc să găsească 242 de persoane care sunt încă dispărute după cutremurul devastator din ziua de Anul Nou, potrivit BBC.

Perioada critică de 72 de ore pentru găsirea supravieţuitorilor s-a încheiat joi seară.

Vineri, bilanţul morţilor în urma cutremurului cu magnitudinea 7,6 din îndepărtate peninsulă Noto se ridică la 92.

Forţele de Auto-apărare ale Japoniei au dublat numărul trupelor care participă la acţiunile de căutare, la 4.600, a transmis agenţia de ştiri Kyodo.

Se crede că mulţi oameni sunt prinşi sub locuinţele prăbuşite – cei mai mulţi în oraşele Suzu şi Wajima. Structurile de lemn nu au fost construite să reziste la cutremurele puternice care afectează frecvent ţara.

Zeci de mii de locuitori nu au încă electricitate şi apă, în timp ce sute rămân izolaţi de ajutor din cauza alunecărilor de teren şi a drumurilor blocate.

”Nu vom renunţa”, a afirmat premierul japonez Fumio Kishida, vineri, după o întâlnire cu oficialii responsabili pentru răspunsul la dezastre.

Kishida le-a cerut salvatorilor şi voluntarilor să nu neglijeze niciun detaliu pentru a ajunge la comunităţile afectate.

Cutremurul de luni seară a generat şi un mic tsunami care a inundat cel puţin 120 de hectare de teren, potrivit Ministerului pământului din Japonia.

Japonia a afirmat că va chelui 4,74 miliarde de yeni (34 de milioane de dolari) din rezervele bugetare pentru a acorda asistenţă victimelor.

Fotografiile postate de Foţele de Auto-apărare terestră ale Japoniei arată trupele încărcând mâncare, apă potabilă şi produse de toaletă în camioane aliniate pe drum. Trupele pot fi văzute şi îndepărtând noroiul şi resturile de pe drumurile afectate de alunecări de teren.

Într-o altă fotografie, trupele apar în timp ce transportă un supravieţuitor pe o targă, pe o potecă acoperită de zăpadă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: