Dacia își continuă declinul pe piața din Franța: Spring s-a vândut în doar 8 exemplare luna trecută

Sursa foto: Facebook

Vânzările Dacia în Franța, în luna mai, au scăzut cu un procent destul de mare, după ce luna anterioară înregistrase de asemenea un declin similar. Chiar dacă piața a avut în ansamblul ei o scădere ușoară, rezultatul Dacia este mult mai mare decât media pieței, conform analizei Profit.ro.

Vânzările de autoturisme Dacia din Franța au ajuns în luna mai la 10.597 de unități, ceea ce înseamnă un declin de 15,3% față de luna similară din 2023. Dincolo de baza ridicată la care se face raportarea, vânzările Dacia au fost afectate și de schimbările de generații pentru Duster și Spring, două modele care încep livările abia în luna iunie și care s-au confruntat în acest fel cu amânarea deciziei de cumpărare pentru mașinile respectiv. Din acest motiv este de așteptat o creștere a cifrelor pentru marca românească începând cu luna a șasea.

Cota de piață a Dacia s-a diminuat în luna mai la 7,6%, dar a rămas peste cea a principalului rival, Citroen (6,3% cotă) care a vândut doar 8.911 autoturisme, cu 9,5% mai puține ca anul trecut.

Marca Renault a avut un rezultat mai bun decât Dacia și decât media pieței, dar creșterea raportată este minor, 0,4%, față de anul trecut.

După cinci luni, Dacia a intrat, din păcate, într-o tedință de scădere, având pentru prima dată un rezultat negativ. Cu un volum total de 62.819 autoturisme înmatriculate, Dacia scade cu -3,5 procente față de cifrele din 2023, pe perioada similară, cota sa de piață scăzând de asemenea ușor, la 8,6%.

Renault are un rezultat mai bun, în acest început de an, cu 116.213 autoturisme înmatriculate, ceea ce reprezintă o creștere de 4,3% față de anul trecut și o cotă de piață de 15,9%. Cota de piață a grupului s-a diminuat ușor la 24,6%, în condițiile în care piața auto din Franța a crescut cu aproape 5 procente în intervalul ianuarie – mai.

Dacia Sandero rămâne cel mai vândut model al mărcii, pe această piață, cu 34.955 unități înmatriculate în primele cinci luni ale anului, având o cotă de 4,8% din totalul pieței de autoturisme. Dacia Duster reușește să se mențină în top 10, cu 13.679 unități, în pofida scăderilor din ultimele luni, al treilea cel mai vândut model fiind Jogger, cu 10.830 unități.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: