Danemarca va transfera toată artileria de care dispune

Sursă foto: https://www.president.gov.ua/

Şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, a anunţat duminică, într-o intervenţie la Conferinţa de Securitate de la Munchen, că toată artileria din dotarea armatei daneze va fi transferată Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, decizie salutată luni de preşedinţia ucraineană, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

„Dacă îi întrebaţi pe ucraineni, ei ne cer muniţii acum, artilerie acum. Din partea Danemarcei, am decis să le donăm toată artileria noastră”, a declarat Mette Frederiksen.

Ea a semnalat că „mai există muniţii în depozitele din Europa”, acestea nu au fost încă epuizate de ajutorul oferit Ucrainei.

„Nu este doar o chestiune de producţie, întrucât avem arme, avem muniţii, avem apărare antiaeriană pe care noi acum nu avem nevoie să le folosim şi trebuie să le oferim Ucrainei”, a motivat şefa guvernului danez.

Deşi nu se află în proximitatea Rusiei, Danemarca s-a remarcat sub conducerea lui Mette Frederiksen printre ţările care sprijină Ucraina cel mai mult, oferindu-i acesteia de când a început războiul ajutoare militare ce însumează miliarde de euro.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: