Daniel Buda: Vreau să continui activitatea la nivelul Parlamentului European. Cunosc foarte bine mecanismele

Foto; Daniel Buda

Liderii PSD și PNL au decis luni, în ședința Coaliției, ca şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac să deschidă lista candidaților la europarlamentare. Lista PNL- PSD este aproape finalizată. De la PSD candidează Mihai Tudose, Victor Negrescu, Simona Bucura-Oprescu, Dan Nica, iar de la PNL Rareș Bogdan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda.


Europarlamentarul Daniel Buda a explicat, pentru PS News, care sunt motivele pentru care cele doua partide deschid lista la europarlamentare cu Ramona Chiriac. De altfel, Buda a vorbit și despre discuțiile privind candidatul comun la Primăria Capitalei

Daniel Buda: Cunosc activitatea Ramonei Chiriac. Este șefa reprezentanței Comisiei Europene de la București. Evident, experiența pe care  a acumulat-o, cu siguranță, va putea să fie folosită cu succes în reprezentarea corectă a intereselor României la nivel european, în Parlament European, astfel încât este o decizie potrivită pentru a deschide lista la europarlamentare.

PS News: Aflăm joi, 14 martie, numele propuse pentru alegerile europarlamentare?

Daniel Buda: Nu vreau să dau niște termene care o să fie decalate. Joi va fi încă o întâlnire. Rămâne să vedem care va fi varianta de lucru, mai aproape de ceea ce înseamnă finalul acestor provocări pentru că da, este pentru fiecare partid o provocare să vină cu oameni care să aibă capacitatea de a reprezenta mai departe interesele României în instituțiile europene.

Vreau să vă spun un lucru și spun asta din experiența celor 8 ani de zile din Parlamentul Național: legislația națională se pregătește la Bruxelles pentru că acolo se stabilesc regulamentele, directivele. Se stabilesc direcțiile de mers pe care statele membre trebuie să le urmeze din momentul adoptării acestor acte normative la nivelul Parlamentului European, astfel încât sigur că fiecare dintre din cele două partide este interesat să trimită oameni responsabili.

PS News: Doriți un nou mandat?

Daniel Buda: Vreau să continui activitatea la nivelul Parlamentului European deoarece cunosc foarte bine mecanismele PE. De asemenea, România va avea în față niște provocări majore legate de ceea ce înseamnă adoptarea noii Politici Agricole Comune după 2027. Suntem în 2024 și lucrurile evoluează destul de repede, în sensul în care legislatia trebuie să fie din timp pregătită. Eu vreau să folosesc expertiza pe care am acumulat-o în ultima perioadă pentru a lucra la ceea ce înseamnă noul regulament din PAC.

Am fost numit raportor pe partea de transport al animalelor vii. România este foarte interesată de acest aspect, pentru că România are un export consistent de animale vii către țările arabe și sigur, sunt doar câteva dintre acțiunile pe care le am vedere.

PS News: Deci sunteți pe această listă? Oricum, dle Daniel Buda știu că va fi un criteriu de evaluare pentru europarlamentare: experiența în proiectele europene.

Daniel Buda: Sunt criterii care au fost stabilite de colegii de la partid. Vizavi de aceste aspecte, partidul va decide până la urmă care va fi lista care să fie aruncată în această bătălie electorală. Am încredere în capacitatea partidului de a gestiona absolut eficient acest lucru.

În ceea ce privește momentul în care va fi finalizată lista, lucrurile pot să evolueze într-o dinamică oarecare, astfel încât, chiar dacă sigur se dorește finalizarea sau lansarea în spațiul public a listei de candidati, este bine ca fiecare, acolo unde este acum, să lucreze mai departe.

PS News: Bătălia pentru Primăria Capitalei. Ce se știe în acest moment?

Daniel Buda: Se analizează sondajele. Până la urmă valorile sociologice îți dau anumite poze (n.r. grafice) care se analizează. Mai departe sunt variante de lucru, inclusiv să se meargă pe liste separate. La fel și aici este important să fie o decizie bună și nu neapărat rapidă.

PS News: Deci nu e o decizie sigură, listele separate?

Daniel Buda: Nu este o decizie sigură, este doar o variantă luată în calcul. O variantă de lucru… dar mai este până când se va finaliza depunerea candidaturilor (și aici lucrurile pot să evolueze într-o dinamică care să ne ducă la o decizie la o altă decizie). Deci, să vedem până la momentul luării deciziei în structurile de conducere ale partidului care va fi cea mai bună variantă de maximizare a candidaților, pentru că așa cum este acum Bucureștiul, este praf și pulbere din perspective a ceea ce s-a întâmplat în dezvoltarea lui. Am avut resurse financiare consistente pentru dezvoltare și modernizare, pe care, din nefericire nu le vom regăsi în următorul exercițiu financiar deoarece o să apară alte provocări legate de apărare, legate de migrații etc.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: