Daniel Fenechiu, despre cazul Iulian Dumitrescu: PNL nu s-a interpus pe activitatea procurorilor

Sursa foto: Facebook

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, la TVR Info, că Partidul Naţional Liberal nu s-a interpus pe activitatea procurorilor în privinţa percheziţiilor efectuate de DNA şi care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Totodată, el a afirmat că sunt destule cazuri în politică în care oameni care au fost cercetaţi de DNA au fost declaraţi nevinovaţi.

PNL nu s-a interpus pe activitatea procurorilor. Iulian Dumitrescu, ca orice cetatean, are dreptul sa se supună organelor judiciare. Este o activitate judiciara, care trebuie sa se desfasoare cand exista suspiciuni. Ancheta trebuie sa-si faca treaba. Sa verifica ipotezele de lucru, sa vedem deciziile procurorilor. PNL respecta regulile.

Orban, Blaga, Motreanu – au fost cercetati si la final s-a constatat ca sunt nevinovati. Asta nu ne indreptateste sa facem presupuneri. Nu cunoastem detaliile dosarului. PNL si eu credem ca trebuie sa ne abtinem sa facem presupuneri.

Demisia este un act unilateral. AUR poate cere orice, este o apreciere a omului din respectiva solutia. Eu nu imi pot da cu presupusul. V-am dat exemple de oameni care și-au dat demisia si la final au fost achitati. Cel mai important in viata este sa nu te grabesti. Sa vedem cum merg lucrurile, să vedem care este pozitia domnului Dumitrescu si apoi ne pronuntam. PNL nu va actiona pompieristic, va respecta toate regulile democratiei. Nu putem lua o decizie că au descins procuroriii si atat. Sa vedem ce spun procurorii. O sa analizăm la final si o sa luam o decizie”, a declarat Fenechiu.

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii joi dimineaţă, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Capitală în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL pentru Mediu de Afaceri şi Societate Civilă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: