Daniel Fenechiu: „Nicolae Ciucă a absolvit ca șef de promoție. Lasconi, cu chiu cu vai. Discuția este închisă”

Sursă foto: Facebook / Daniel Fenechiu

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu explică, pentru PS News, de ce candidatura Elena Lasconi pentru prezidențiale este inadecvată: „În momentul în care te uiți pe foaia ei matricolă îți pui problema dacă îți dorești ca președintele României să fie un om care să aibă situația școlară a Elenei Lasconi”, spune Fenechiu adăugând: „Dacă vă uitați la situația universitară a președintelui Nicolae Ciucă veți vedea că a fost șef de promoție la Academia Forțelor Terestre. Cred că discuția este închisă”.

„Despre Lasconi nu pot să vă spun decât că este cu totul și cu totul inadecvată unei candidaturi pentru prezidențiale. Când ai o situație a studiilor cum o are Elena Lasconi, să încerci să fi moralist la adresa altor candidați este total inadecvat. Argumentele celor din echipa ei cum că este o persoană admirabilă, că a reuși să facă o facultate ca fiind femeie tânără, singură, cu un copil, că chiar dacă și-a luat licența mai târziu e o dovadă de abnegație față de școală și de continuitate, acestea sunt lucruri care merg până într-un punct. În momentul în care te uiți pe foaia matricolă îți pui problema dacă îți dorești ca președintele României să fie un om care să aibă situația școlară a Elenei Lasconi.

A absolvit o facultate de care eu personal n-am auzit. Știți că după 1990 au apărut o serie de facultăți particulare, multe neautorizate, unele autorizate foarte târziu. Anumite licențe se dădeau la anumite centre universitare, cum a fost cazul ei la ASE București. Este cu totul și cu totul înșelător să spui că ești licențiat al ASE-ului. Lumea trăiește cu impresia că nu ai făcut o facultate la Deva ci la ASE București. Dar, din nou, eu mizez pe înțelepciunea românilor care nu pot fi păcăliți de cuvinte pompoase”.

Daniel Fenechiu subliniază faptul că, la fel ca în cazul lui Mircea Geoană, nici în discursul Elenei Lasconi nu a observat nicio măsură clară pentru România. În plus, mai spune Fenechiu, comparația cu contracandidatul său la prezidențiale, Nicolae Ciucă care a terminat ca șef de promoție, este determinantă.

„Am văzut o serie de clamări, o serie de axiome. Da nicio soluție reală. Dacă vă uitați la situația universitară a președintelui Nicolae Ciucă veți vedea că a fost șef de promoție la Academia Forțelor Terestre. Compari cu notele Elenei Lasconi? Cred că discuția este închisă. Eu așa cred. Adică nu poți cumpăra un șef de promoție cu o carieră exemplară militară, decorat de Statele Unite cu o persoană care, mă rog, o fi avut dificultăți și nu zic treaba asta, dar cu chiu cu vai și-a terminat facultatea cu o licență la 6 ani după ce a terminat”, spune Daniel Fenechiu.

Elena Lasconi a absolvit Universitatea Ecologică la Deva. În CV-ul oficial este menţionată doar Academia de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a susţinut licenţa

Liderul USR Elena Lasconi, candidat la Preşedinţie, a urmat cursurile unei universităţi private, Universitatea Ecologică Deva, în CV-ul oficial menţionând însă doar că a absolvit ASE Bucureşti, unde şi-a susţinut examenul de licenţă, în 2001. Ea a explicat într-o declaraţie pentru Newsweek că nu a ascuns faptul că a urmat cursurile Universităţii Ecologice Deva, lucru pe care l-a afirmat şi într-un interviu, ea precizând că în CV se completează studiile superioare doar dacă sunt finalizate cu examenul de licenţă, pe care ea l-a susţinut la ASE Bucureşti.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: