Daraban (CCIR): Cu tot apetitul nostru de a fi mai buni an de an, nu putem să satisfacem apetitul de consum al statului

Sursa foto: captură video

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, susţine că mediul de afaceri nu mai poate satisface apetitul de consum al statului, chiar dacă anul 2022 a fost unul de succes pentru economia românească, în timp ce majorarea deficitului balanţei comerciale „ar trebui să ne pună pe gânduri”.

 

„Ei bine, cu tot apetitul nostru de a fi mai buni an de an, nu putem (…) să satisfacem apetitul de consum al statului. Ne este imposibil, este foarte greu. Şi nu e vorba de actuala guvernare, e vorba de organizarea administrativă a României, care consumă enorm de mulţi bani şi pe care economia reală a timpurilor noastre nu o mai poate susţine efectiv. Pe de altă parte, un alt lucru care ar trebui să ne preocupe este deficitul balanţei comerciale a României.

Eu o să repet acest lucru an de an. Anul trecut vă spuneam, tot în aceeaşi sală, că vom termina cu 30 şi ceva minus (miliarde de euro n.r.). Ei bine, am terminat cu 34,1 miliarde de euro deficit al balanţei anul trecut, ceea ce ar trebui să ne pună pe gânduri. Am importat anul trecut de 126 de miliarde (de euro n.r.), faţă de doar 98,4 cu un an înainte. „Doar” cu multe ghilimele”, a declarat Mihai Daraban, la cea de-a XXX-a ediţie a Topului Firmelor din Capitală.

 

El a subliniat că la ora actuală România a devenit o ţară de Black Friday, pentru că lipsesc producţiile de bunuri de larg consum, „spre satisfacţia consumatorului din România”.

 

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL