DC va distribui sumele de bani aferente rambursării principalului pentru titlurile de stat emise în cadrul Fidelisis

Bani
Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Depozitarul Central va distribui, începând de luni, sumele de bani aferente rambursării principalului pentru titlurile de stat emise în cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanţelor, conform unui comunicat al Depozitarului.

„Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 26 iunie 2023, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 lei/ instrument financiar pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306A). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 15 iunie 2023”, se spune în comunicat.

De asemenea, Depozitarul Central distribuie, începând cu data de 26 iunie 2023, sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 euro/ instrument financiar pentru titlurile de stat adresate emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306AE). Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 15 iunie 2023, informează agerpres.ro.

Tot de luni, Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente Cupon 1 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306AE). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente Cupon 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 1,40 euro.

Totodată, Depozitarul Central distribuie, începând de luni, sumele de bani aferente Cupon 1 pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2506A). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente Cuppon 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 7,80 lei.

Începând de luni, 26 iuni, Depozitarul Central distribuie şi sumele de bani aferente cuponului 1 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2406AE). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 2,30 euro.

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 26 iunie 2023, distribuie sumele de bani aferente cuponului 1 pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306A). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 7,20 lei.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 15 iunie 2023.

Obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: