Ciolacu, mesaj de Hanuka: România rămâne un partener solid al Israelului

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, joi, un mesaj cu prilejul sărbătorii Hanuka, în care a dat asigurări că „România rămâne un partener solid al Statului Israel şi, totodată, un susţinător al eforturilor dedicate identificării unei soluţii durabile de pace în Orientul Mijlociu”.

„Sărbătoarea Hanuka este un moment de bucurie, cu o mare încărcătură emoţională şi simbolică, o formă de manifestare a credinţei, a identităţii şi a valorilor împărtăşite de membrii comunităţii evreieşti. Lampa care a luminat Templul timp de opt zile fără a se stinge reprezintă simbolul miracolului Tradiţiei iudaice, al Legământului dintre Israel şi Dumnezeu, Legământ care de altfel a păstrat vie această comunitate şi această credinţă în mijlocul tuturor neamurilor între care evreii au trăit şi în pofida celor mai necruţătoare atacuri. Mai mult decât atât, ea întruchipează credinţa că această mărturie va rămâne curată şi nestinsă în mijlocul lumii de azi. Sărbătoarea Luminii ne oferă tuturor ocazia de a reflecta asupra evenimentelor recente. În acest an, cu fiecare lumânare aprinsă, suntem alături de cei care luptă împotriva terorismului şi păstrăm vie memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa ca urmare a atrocităţilor comise în data de 7 octombrie 2023”, a afirmat Ciolacu.

El a transmis comunităţii evreieşti din ţara noastră urări de bunăstare şi pace. „Sărbătoarea Luminii îmi oferă prilejul de a transmite conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din ţara noastră, precum şi întregii comunităţi evreieşti cele mai calde urări de bunăstare şi pace! Hag Hanuka Sameah!”, a completat prim-ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL