De ce merg românii la Urgențe: a visat urât sau i s-a ridicat părul pe burtă

Sursa foto: X

Un bărbat s-a prezentat la Urgențe pentru că a visat urât, iar un altul după ce i se ridicase părul de pe abdomen în timp ce se uita la televizor, a declarat șeful UPU de la Spitalul Județean Suceava, vorbind despre urgențele închipuite ale unora.

Circa 270 de pacienți se prezintă în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, iar în zilele de luni întotdeauna peste 300, a declarat dr. Liviu Cîrlan pentru Monitorul de Suceava. Din toți aceștia, însă, 80 nu sunt cazuri de urgență, adică așa-numitele cazuri de cod albastru sau alb.

Asta în condițiile în care UPU Suceava are în total 11 medici, cu tot cu șeful de secție, care acoperă solicitările 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Șeful UPU Suceava a dat și câteva exemple de pacienți care vin la spital cu urgențe închipuite, unele dintre cele mai bizare.

Săptămâna trecută, de exemplu, un sucevean s-a prezentat la Urgențe pentru că a visat urât. Iar înaintea lui, un alt bărbat venise speriat la UPU deoarece i se ridicase părul de pe abdomen în timp ce se uita la televizor.

A fost întrebat de colegi dacă mai are și alte probleme și a spus că nu, doar atât, a visat urât. Altul a venit fiindcă i s-a ridicat părul pe abdomen când se uita la televizor. Se electrizase cu telecomanda, dar nu și-a dat seama”, a relatat medicul.

Dr. Cîrlan a spus că, de cele mai multe ori, cei care vin la UPU sunt tineri care caută imediat pe internet simptomele pe care le simt și se panichează când citesc despre cele mai grave boli.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: