Dealer de droguri, prins cu 3 kg de canabis. Făcea afaceri cu un membru al familiei

Doi bărbaţi, membri ai aceleiaşi familii, sunt cercetaţi pentru trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor, ei cultivau plante de canabis, comercializând stupefiantele unor consumatori din judeţul Prahova.

Un bărbat în vârstă de 28 de ani şi unul de 56 de ani, membri ai aceleiaşi familii, sunt cercetaţi de procurii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Cei doi sunt suspectaţi că au cultivat şi comercializat canabis unor consumatori din judeţul Prahova, unul dintre ei fiind prins în flagrant având asupra lui trei kilograme de canabis, droguri pe care voia să le vândă.

În fapt, în cursul anului 2023, două persoane, de 28, respectiv 56 de ani, ar fi cultivat plante de canabis, după recoltare drogurile fiind comercializate către diverşi consumatori din judeţ. În urma acţiunii de prindere în flagrant delict, una dintre persoanele bănuite a fost depistată în timp de deţinea aproximativ 3 kilograme de cannabis, destinate comercializării. Ulterior, în urma punerii în executare a mandatului de percheziţie domiciliară, au fost descoperite şi ridicate aproximativ un kilogram de canabis, precum şi 3 plante de cannabis cu dimensiuni între 140 şi 240 de centimetri”, informează Poliţia Română.

Conform DIICOT, cei doi suspecţi sunt rude. Unul dintre ei a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, în timp ce al doilea suspect a fost plasat sub control judiciar.

Opt percheziții în județul Prahova la persoane care cultivau şi vindeau canabis

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat opt percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, la persoane care cultivau şi vindeau canabis, informează IPJ Prahova.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. Percheziţiile au avut loc marţi şi au fost puse în executare şapte mandate de aducere.

„În cauză, s-a reţinut că, în perioada august 2022 până în prezent, bănuiţii ar fi cultivat şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi ar fi deţinut droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept (canabis), în peste 600 de acte materiale”, precizează IPJ Prahova, citat de Agerpres.

După recoltare, drogurile ar fi fost comercializate către consumatori din judeţul Prahova.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: