Deca: Avem, în următorii ani, o şansă unică să creştem accesul copiilor la servicii educaţionale

Sursa foto: Ligia Deca

Ministerul Educaţiei lucrează la un proiect necompetitiv prin care elevii şi şcolile vor beneficia de instrumente, ghiduri şi formare pentru consilierea în carieră, inclusiv în ceea ce priveşte profesiile viitorului, a anunţat, vineri, ministrul Ligia Deca.

„Pe viitor îmi doresc să valorificăm oportunităţile pe care fondurile europene le oferă. Avem, în următorii ani, o şansă unică să creştem accesul copiilor la servicii educaţionale datorită fondurilor europene. Ministerul Educaţiei lucrează la un proiect necompetitiv prin care elevii şi şcolile vor beneficia de instrumente, ghiduri şi formare pentru consilierea în carieră, inclusiv în ceea ce priveşte profesiile viitorului”, a scris Deca, pe Facebook.

Potrivit acesteia, Ministerul Educaţiei rămâne „un partener fidel” proiectului „Servicii integrate în comunităţile rurale”, prin care creşte accesul la servicii educaţionale în 2.000 de comunităţi marginalizate, în strânsă colaborare cu asistenţii sociali şi mediatorii sanitari.

„Sunt convinsă că numărul crescut de consilieri şcolari, logopezi, profesori itineranţi şi de sprijin va face diferenţa în viaţă copiilor noştri. Vom lucra, în continuare, pentru incluziune, prevenirea consumului de substanţe interzise şi reducerea violenţei în mediul şcolar, priorităţile Ministerului Educaţiei”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: