Ligia Deca, ministra Educației, spune că își dorește ca profesorii care corectează lucrările la examene să fie stimulați financiar. Deca a afirmat că la sesiunile de examene din 2023, suma primită de profesorii evaluatori a fost de aproximativ 1500 de lei pentru 100 de lucrări, muncă pe care aceștia o puteau termina în 2-3 zile, ”dacă făceau numai asta”.
„Platforma, cred eu, reduce efortul, nu-l crește. Într-adevăr, este o muncă diferită din anumite puncte de vedere. Cert este că noi am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an. Că să dau un exemplu ilustrativ. Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de de lucrări, ele puteau fi corectate undeva la 2-3 zile dacă făceau numai asta, iar din punct de vedere al retribuției era undeva la 1.500 lei brut. Deci nu este o suma nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare, dar cred că este o suma care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă”, a spus ministra Educației, la emisiunea INFO EDU de la TVR.
Deca a anunțat, de asemenea, că au fost rezolvate problemele tehnice din platforma de corectare digitalizată a lucrărilor de la examenele naţionale.
”În momentul în care al doilea corector întră pe lucrare și introduce o variantă diferită de răspuns decât primul, acesta primește o avertizare, dacă își păstrează punctul de vedere lucrarea se reîntoarce la primul corector pentru a reverifica, deci avem acest pas care, cred eu, ar trebui să ne rezolve imensa majoritate a unor astfel de situații. Oricum ceea ce ne asigură o siguranță sporită, faptul că toți corectorii vor fi în centre de evaluare, ei vor participa a ședințe de instruire, cu subiectele în față, cu baremul în față”, a declarat la INFO EDU, Ligia Deca.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News