DECIZIE Condiții noi privind vânzarea de către stat a amenajărilor piscicole

Piscicol
Sursa foto: Pixabay

Amenajările piscicole și terenurile aferente, din proprietatea privată a statului, vor putea fi vândute doar în condițiile în care noii proprietari au desfășurat activități de acvacultură în ultimii 5 ani și mențin activitatea de acvacultură pe domeniul achiziționat de la stat cel puțin 25 de ani. În caz contrar, amenajările piscicole respective și terenurile aferente se întorc în domeniul privat al statului.

Noile condiții au fost avizate de către deputați, prin vot final, fiind adoptat un proiect de lege care fusese adoptat de Parlament în 2022, dar pe care șeful statului l-a contestat la Curtea Constituțională, obiectând printre altele formulările vagi cu privire la vânzarea terenurilor din domeniul privat al statului pe care sunt construite amenajări piscicole.

Proiectul constestat stabilea, sub aspectul condițiilor impuse noilor proprietari, doar că: ”Terenurile din domeniul privat al statului pe care sunt construite amenajări piscicole și terenurile aferente acestora, se vând direct proprietarilor de active piscicole care transmit o scrisoare de intenție și se obligă să mențină activitatea de acvacultură”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: