Decont de 11 milioane de lei de la stat în baza a sute de mii de taloane de pensie false

bătrână
Sursa foto: Danie Franco / Unsplash

Două firme de transport private din Iași sunt cercetate penal pentru că ar fi înșelat statul cu peste 11 milioane de lei. Reprezentanții acestora ar fi solicitat, în decursul a 5 ani, deconturi pentru transport folosind sute de mii de taloane de pensie false, scrie News.ro.

Numai în cazul uneia dintre firme ar fi vorba despre aproape 300.000 de taloane de pensie, care nu există în realitate. Activitatea infracțională în cazul celor două firme de transport private din Iași ar fi început în ianuarie 2015.

Timp de 5 ani, spun procurorii, reprezentanții acestora decontau, periodic, la stat servicii de transport în baza unor taloane de pensie. În unul dintre dosare, urmărirea penală in rem a început la 1 aprilie 2022, pentru evaziune fiscală. La sfârșitul lunii trecute, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale.

Miercuri, procurorii au făcut 5 percheziţii în oraşul Podu Iloaei, judeţul Iaşi, unde se află locuinţa administratorului, sediul social şi puncte de lucru ale operatorului economic.

„Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, operatorul economic – prin administrator T.L.M., în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp (lunar), cu prilejul transmiterii unui număr de 60 deconturi lunare centralizatoare la Direcţia Generală Economică şi Buget din cadrul Ministerul Transporturilor Infrastructurii în cuprinsul cărora a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului(…)”

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: