Religia românilor, subiect de glume pentru USR. Iisus, batjocorit de o candidată la europarlamentare

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Progresiștii din USR lansează un atac la adresa religiei românilor, publicând imagini care îl ridiculizează pe Iisus Hristos. Corina Atanasiu, locul 6 pe lista USR pentru alegerile europarlamentare (după retragerea Elenei Lasconi), a ironizat religia românilor și a criticat Biserica Ortodoxă Română (BOR).

Corina Atanasiu, fost secretar de stat USR, a publicat pe rețelele de socializare o fotografie care îl prezintă pe Iisus într-un context ofensator pentru credincioși. „Cina cea de taină” prezentată de Atanasiu pare o secvență gangsta, hip hop, din suburbiile New York-ului, cu Iisus înconjurat de mai multe persoane. Este anulat orice aspect religios, iar credința românilor devine subiect de glume pentru USR-iști.

Fotografia prezentată de Atanasiu a fost realizată de David LaChapelle, un artist american celebru pentru modul în care îl ironizează pe Iisus sau alte aspecte religioase. Într-o altă fotografie, LaChapelle o prezintă pe Maria, mama lui Iisus, ca fiind o femeie de culoare cu un copil alb, ceea ce arată tendințele woke ale americanului care vrea să rescrie istoria.

Corina Atanasiu a lansat un atac la adresa BOR, după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancționat pe artistul Paul Marat Baraka. În 2023, Baraka a prezentat o expoziție în care îl ironiza pe Iisus, prezentându-l în boxeri pe cruce și având coarne de cerb plasate deasupra capului. CNCD a dat doar un avertisment pentru Paul Baraka și a amendat instituțiile care au organizat respectiva expoziție.

„Prezentarea unor simboluri religioase într-o manieră defăimătoare și care aduce atingere dreptului la demnitate unei categorii largi de persoane, practic tuturor creștinilor din România”, a declarat Cristian Jurca, membru CNCD, pentru gandul.info.

Atanasiu i-a luat apărarea lui Baraka și consideră că artiștii ar trebui să aibă dreptul să-și bată joc de religiile oamenilor.

Atanasiu, abonată la banii statului

Corina Atanasiu este un fost secretar de stat și a rămas abonată la banii statului după ce USR a ieșit de la guvernare. O companie deținută de aceasta, împreună cu soțul său, Liviu Nazarie, a încasat de la USR circa 3.000 de euro pe lună. Dinamic Cons SRL, firma Corinei Atanasiu, oferă consultanță politică partidului, deși Atanasiu este membru în partid.

Firma are un singur angajat și a reușit să aibă profit după ce a primit banii de la partid. În 2021, Dinamic Cons a declarat o cifră de afaceri zero și pierderi de 30.106 lei, iar în 2022, cu banii partidului, a ajuns la o cifră de afaceri de 251.366 lei și un profit de 206.861 lei.

Această metodă de a rămâne abonat la banii cetățenilor este foarte frecventă în USR, unde diferiți membri și-au deschis firme pentru a obține contracte. Un alt caz este Cristian Ghinea, fost ministru USR, care trăiește din contractele cu partidul.

Liviu Nazarie, soțul Corinei Atanasiu, lucrează la Consiliul Concurenței și este și consilier diplomatic la Ministerul Afacerilor Externe. În 2021, Liviu Nazarie a încasat 27.107 de euro doar de la Reprezentanța Permanentă a României la UE, plus alți 38.931 lei de la Consiliul Concurenței.

Corina Atanasiu, Sursa: Facebook

Trecutul politic

Corina Atanasiu face parte din grupul lui Dan Barna și conduce filiala USR Focșani. În 2021, aceasta a fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, după ce mai mulți ani s-a ocupat de gestionarea unor proiecte cu fonduri europene.

Când USR a ieșit de la guvernare, în septembrie 2021, Atanasiu a fost propunerea partidului pentru funcția de ministru al educației, într-un guvern condus de Dacian Cioloș. USR nu a avut suficiente voturi în Parlament, iar tentativa lui Cioloș de a se întoarce la guvernare a devenit un eșec răsunător. În 2020, Atanasiu a candidat pentru Primăria Focșani, însă a reușit să obțină doar un loc de consilier local. În februarie 2021, acesta a demisionat din funcția de consilier local.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL