Scandal de corupție în partidul Maiei Sandu. O deputată PAS exclusă din partid, după reținerea fiicei ei de către CNA

Sursă foto: alegeri.md

Deputata partidului de guvernare, Victoria Cazacu, a fost exlusă din formațiune și i se cere să își depună și mandatul de parlamentar. Decizia a fost luată de Biroul Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate după ce fiica acesteia, vameș la Aeroportul Internațional Chișinău, a fost reținută pentru luare de mită de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, alături de alți doi colegi. În total, șapte inspectori vamali sunt cercetați pentru luare de mită. Doi dintre aceștia au fost citați miercuri, 3 aprilie, la Judecătoria Centru, sediul Ciocana, pentru audieri. Procurorii solicită 30 de zile de arest. Aceșia au evitat să facă declarații pentru jurnaliști. 

„Biroul Permanent Național al PAS anunță despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu. Totodată, solicităm repetat depunerea mandatului primit de la alegătorii PAS în scrutinul parlamentar din iulie 2021. PAS și-a asumat lupta împotriva corupției drept principiu de bază și nu va tolera asemenea cazuri în interiorul partidului”, se menționează în comunicatul formațiunii.

Reprezentanții Parlamentului au precizat pentru Anticoruptie.md că „la cancelarie nu este nicio cerere înregistrată”.

Menționăm că trei inspectori vamali au fost reținuți, luni dimineață, pentru 72 de ore și alți patru sunt cercetați în stare de libertate de ofițerii Centrului Național Anticorupție  și procurori pentru că au pretins sistematic bani de la pasageri pentru introducerea și scoaterea ilegală din Republica Moldova a diferitor bunuri.

„Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, se menționează într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Canalul de Telegram Observatorul a publicat numele celor trei inspectori vamali reținuți în urma descinderilor: Diana Cazacu, fiica Victoriei Cazacu, deputat PAS, Ion Mudreac – fiul lui Radu Mudreac, deputat socialist, și Constantin Brașovschi, fiul fostului deputat democrat Gheorghe Brașovschi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL