Primarul USR-ist al Brașovului, acuzat de abuz de putere. Viceprimarul Rusu: „Am făcut sesizare și la prefect”

Sebastian Rusu

Viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu, și-a găsit marți biroul din primărie sigilat, după ce, în urmă cu o săptămână, fusese anunţat că a primit atribuţii legate de funcţionarea cimitirelor şi că va primi un birou în cimitir.

Invitat miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, Rusu a declarat că, de altfel cimitirul în care i-a fost atribuit noul birou este, de fapt, „un serviciu din cadrul societăţii RIAL, o societate a Primăriei care are director şi care este în subordinea celuilalt viceprimar, a doamnei Boghiu (Flavia Boghiu, membră a USR – n.r.)”.

„Primarul este deranjat de declarațiile pe care le fac și pentru faptul că s-a făcut cunoscut brașovenilor ceea ce Curtea de Conturi a sesizat, nu ceea ce cred eu. Vorbim de niște prejudicii, vorbim de milioane de lei din bugetul brașovenilor care a fost prejudiciat de dl. Coliban, conform proceselor-verbale ale Curții de Conturi. A fost și un proces care a fost pierdut și a rămas definitiv în instanța de judecată și a fost aprobat. Adică a rămas valid raportul Curții de Cont. Vă dați seama că nu-i convine lui Coliban ca brașovenii să știe că el a prejudiciat bugetul Brașovului. Pentru că sesizarea Curții de Conturi vizavi de acordarea nelegală a banilor către FC Brașov în 2021 a continuat și în 2022. Și dacă prejudicierea a fost de 3,5 milioane de lei în 2021, în 2022 vă spun eu că este cel puțin dublu în 2022. Și atunci normal că aceste lucruri deranjează. Plus că nu-și dorește să fiu în primărie, să am acces la informații.

Este un abuz de putere ce face primarul Coliban, un abuz de putere al unui om slab. Acesta este un comportament de om slab care nu reușește să își negocieze politic niciun fel de de alianță. Un om care stă închis 8-10 ore în primărie și habar nu are ce se întâmplă în oraș. Chiar astăzi discutam cu niște cetățeni într-o zonă în care trebuiau să asfalteze un tronson destul de mare în 2 săptămâni. Deja s-a depășit termenul de o lună, este noiembrie, iar zilele trecute asfaltau la minus un grad”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu, la Puterea Știrilor.

„Am făcut sesizare și la prefect”

„ Am sesizat prefectura vizavi de faptul că mi-a luat atribuțiile și mi-a dat acest serviciu – cimitire- pentru că acest serviciu face parte de fapt dintr-o societate comercială RIAL, o societate a Primăriei care are director şi care este în subordinea celuilalt viceprimar, a doamnei Boghiu (Flavia Boghiu, membră a USR – n.r.).

Prin urmare, acest serviciu pe care mi l-a dat dl. primar prin dispoziție de primar, de fapt nu are niciun sens. Nu pot să coordonez un serviciu care are, în primul rând, șef de serviciu, are un director la acea societate și este în subordinea doamnei Boghiu. Am trimis sesizare la prefect, am făcut și prin avocat o plângere prealabilă domnului primar, urmând a merge mai departe în instanță”, a mai susținut viceprimarul municipiului Brașov.

Ce spune primarul

La solicitarea News.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a exprimat punctul de vedere al instituţiei în legătură cu această situaţie. „Întrucât termenul stabilit pentru eliberarea biroului expirase, Serviciul Administrativ a sigilat spaţiile. Noul birou al domnului viceprimar este amenajat şi disponibil”, a transmis Primăria Braşov.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL