Deputații s-au contrazis pe tema desființării Ministerului Familiei; propunerea – respinsă

Camera Deputaţilor
Sursa foto: X

Deputaţii au respins, marţi, cu 193 de voturi „pentru” şi 81 „contra” şi două abţineri, propunerea legislativă privind desfiinţarea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, dezbaterile pe marginea acestui subiect fiind unele aprinse.

Desfiinţarea Ministerului Familiei a fost susţinută, în cadrul dezbaterilor, de deputaţii USR şi AUR, în timp ce social-democraţii au adus argumente pentru funcţionarea acestei instituţii.

Deputata USR Cristina Prună a arătat că Ministerul Familiei „toacă 700 de milioane de lei într-un an”, în timp ce familiile din România nu duc un trai mai decent.

„Asta aţi făcut de când aţi venit la guvernare. (…) Institute şi agenţii pe bandă rulantă. Ce înseamnă asta? Înseamnă bani din taxele şi impozitele oamenilor care muncesc şi mai bine de 8 ore pe zi care sunt tocaţi în aceste agenţii, institute, ministere care nu fac absolut nimic pentru familiile din România. Dacă chiar doreaţi să faceţi ceva, atunci reduceaţi taxele pe salarii. Avem cele mai mari taxe pe muncă din toată Uniunea Europeană, pe salariile mici, pe salariul minim. (…) Asta face actuala guvernare, alungă familiile din România!”, a afirmat Cristina Prună.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: