Desertul tradițional românesc inclus în topul celor mai bune din lume

Sursa foto: Pixabay

Papanașii românești au ajuns în atenția presei internaționale, fiind incluși într-un top al celor mai bune deserturi din lume realizat de celebra publicație britanică Daily Mail. Gurmanzii străini care au vizitat România au fost impresionați de combinația dintre brânza de vaci, smântâna și dulceața care dă savoare acestui preparat.

Papanașii sunt un desert emblematic al bucătăriei românești, regăsindu-se în meniurile restaurantelor cu specific tradițional. Indiferent dacă sunt fierți sau prăjiți, aceștia au același succes în rândul clienților. Secretul gustului inconfundabil stă în calitatea brânzei de vaci folosită, care oferă o textură moale și aromată desertului.

Procesul de preparare este esențial pentru a obține papanași delicioși. Inelele din aluat sunt prăjite până capătă o crustă aurie, apoi sunt acoperite din belșug cu smântână și dulceața de fructe de pădure, de obicei afine, pentru un gust intens. În unele restaurante, acest desert este pregătit exclusiv de un bucătar specializat, care realizează peste 100 de porții zilnic.

Turiștii străini sunt fermecați de papanașii românești, mulți dintre ei declarând că le amintesc de deserturile copilăriei. Vloggerii de travel au contribuit, de asemenea, la popularizarea acestui preparat, mulți dintre ei filmând rețete și recenzii entuziaste. Un cuplu de canadieni a fost atât de impresionat de gustul papanașilor încât a încercat să-i prepare și acasă.

Publicația britanică Daily Mail a inclus papanașii într-un clasament al celor mai apreciate deserturi internaționale, pe baza recomandărilor turiștilor. Alături de papanași, în top se regăsesc preparate celebre, precum orezul cu mango din Thailanda și o budincă tradițională din Africa de Sud.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: