Detaliul ascuns în Legea Pensiilor care va afecta toţi angajaţii din România

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Noua Lege a Pensiilor a fost adoptată, însă provocările Guvernului pentru a face rost de bani pentru a-şi ţine promisiunile făcute românilor abia au început. Aşa că toate datele au fost analizate cu atenţie şi s-a descoperit un detaliu care ar putea afecta toţi angajaţii din România.

Descoperirea a fost făcută de colegii de la Observator care au arătat negru pe alb că un articol din Legea Pensiilor lasă o fereastră pentru creşterea taxelor, care ar putea afecta toţi salariații din România.

Mai exact, dacă se constată depășirea cheltuielilor cu pensiile publice Guvernul poate creşte contribuția de asigurări sociale la CAS.

Astfel, în contextul promisiunilor de creștere a pensiilor de două ori în anul 2024, potrivit calculelor, Guvernul estimează că pensiile românilor vor consuma din buget 146 de miliarde de lei anul viitor. Cu 25 de miliarde în plus fată de anul curent.

În acest context, de la 1 ianuarie, contribuția la pensiile private va creşte la 4,75%, iar suma vărsată lunar în Bugetul pensiilor de Stat va fi de 20% din salariul brut.

Asta în condițiile în care, în prezent, salariații din România achită o contribuție de asigurări sociale egală cu 25% din salariul brut, sumă din care 3,75% este contribuţia la Pilonul II.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL