DGPMB: Percheziţii în Bucureşti şi Brăila într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de peste 4 milioane de lei

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Poliţiştii de la Economic din Bucureşti şi Brăila au pus în executare, joi, 13 mandate de percheziţie domiciliară atât la domiciliile persoanelor vizate, cât şi la sediile unor societăţi comerciale, în Bucureşti şi judeţele Brăila şi Ilfov, într-un dosar penal privind fapte de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în perioada 2014-2020, mai multe persoane ar fi creat şi implementat un mecanism prin care ar fi diminuat taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, prin evidenţierea în declaraţiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu ar avea la bază operaţiuni reale, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare de peste 4.100.000 de lei.

În baza mandatelor de aducere şi în baza citaţiilor, 36 de persoane au fost conduse la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, arată sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: