Dialog strategic între președintele CCIR și ambasadorul Azerbaidjanului pentru intensificarea relațiilor bilaterale

Sursa foto: CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut  o întrevedere cu E.S. Gudsi Osmanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, în scopul dinamizării relațiilor economice bilaterale.

 „Camera de Comerț și Industrie a României este deschisă să continue dialogul cu Ambasada Republicii Azerbaidjan pe toate palierele de lucru, pentru dezvoltarea legăturilor bilaterale. Trebuie reluate discuțiile pe proiectul AGRI (Azerbaidjan – Georgia – România Interconnector), pentru transportul gazelor naturale din regiunea Caspică, care ar putea oferi Europei o alternativă la gazul rusesc, sens în care se impune preluarea pe agenda de lucru a Comisiei Europene și a Germaniei”, a declarat Daraban, conform ccir.ro.

Totodată, președintele Daraban a subliniat importanța zonei Constanța care are un potențial semnificativ datorită portului și șantierului naval: „Portul Constanța poate să ofere o reducere cu cel puțin 60% a timpului de tranzit al transporturilor navale pe ruta Canalului Suez – Port Constanța, comparativ cu Portul Rotterdam. De asemenea, Coridorul Dunăre reprezintă o alternativă eficientă la transportul rutier, facilitând tranzitul, într-un singur transport, a aprox. 18.000 de tone de bunuri către piețele din Europa de Est și Centrală, în strânsă legătură cu avantajele oferite de portul Constanța.”

Gudsi Osmanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România a declarat: „Suntem interesați să discutăm despre proiectul AGRI la nivel de conducere a statului Azerbaidjan, având în vedere relațiile bilaterale solide atât la nivel politic, cât și în mediul de afaceri.”

În plus, E.S. Gudsi Osmanov a oferit o scurtă prezentare despre SOCAR și lansat invitația către delegația CCIR pentru o vizită oficială în Azerbaidjan.

Compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaidjan (SOCAR) este o companie petrolieră și de gaze naturale deținută de stat, din Azerbaidjan și este considerată una dintre cele mai mari companii petroliere din lume. A fost fondată pe 13 septembrie 1992, prin Decretul 200 dat de Președintele Republicii Azerbaidjan, prin fuziunea a două companii petroliere de stat, în urma naționalizării industriei petroliere azere.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: