Directorul Direcţiei de Pescuit , cercetat de DNA după ce a vândut printr-o firmă, plase de pescuit

Sursa foto: roaliment.ro

Directorul general al Direcţiei Generale de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Gheorghe Ştefan, fost secretar de stat, este cercetat de DNA după ce ar fi vândut, printr-o firmă, plase de pescuit importate din Thailanda, către persoane care deţin ferme de pescuit. Procurorii afirmă că aceste activităţi sunt incompatibile cu funcţiile deţinute de Ştefan.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Gheorghe Ştefan, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi în prezent director general al Direcţiei Generale de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

”În perioada septembrie 2021 – august 2024, inculpatul Ştefan Gheorghe, în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ulterior director general al Direcţiei Generale de Pescuit, din cadrul aceluiaşi minister, în scopul obţinerii unor sume de bani, ar fi desfăşurat activităţi comerciale în numele unei societăţi comerciale pe care o deţine în fapt, constând în vânzarea de plase de pescuit, importate din Thailanda, către diverse persoane care deţin ferme de pescuit, activităţi incompatibile cu funcţiile pe care le deţinea acesta”, a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, DNA.
Concret, procurorii au stabilit că societatea comercială respectivă importă din Thailanda plase de pescuit confecţionate din nylon, pe care le comercializează în ţară, chiar dacă nu are niciun angajat începând din anul 2015, iar din 2018 înregistrează cifră de afaceri 0 şi datorii în fiecare an.

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: