Directorul FBI avertizează că atacul Hamas în Israel va inspira o ameninţare teroristă gravă în SUA

Christopher Wray
Sursa foto: Alex Wong/Getty Images

Atacul organizaţiei Hamas împotriva Israelului va inspira cea mai gravă ameninţare teroristă împotriva SUA de la ascensiunea Statului Islamic, în urmă cu aproape un deceniu, a apreciat directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, audiat marţi în Congresul american, transmite Reuters.

Wray a afirmat că de la începutul conflictului israeliano-palestinian de luna aceasta, mai multe organizaţii teroriste străine au îndemnat la atacuri împotriva americanilor în Occident, ridicând semnificativ nivelul ameninţării reprezentate de extremiştii violenţi din Statele Unite.

 

„Acţiunile Hamas şi ale aliaţilor săi vor servi ca o inspiraţie de genul pe care nu l-am mai observat de când ISIS (organizaţia Statul Islamic – n. red.) şi-a lansat aşa-zisul califat în urmă cu câţiva ani”, a spus directorul FBI.

 

El a fost audiat de Comisia pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale a Senatului, care urmăreşte ameninţările la adresa SUA. Guvernul de la Washington a constatat, conform unor oficiali, o intensificare a ameninţărilor împotriva evreilor, musulmanilor şi arabilor americani, după începerea luptelor din Gaza.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL