Discuţie la Bruxelles între şefii diplomaţiilor ucraineană şi ungară

Sursa foto: europarl.europa.eu

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a anunţat luni că a avut o întâlnire foarte lungă şi sinceră cu omologul său ungar la Bruxelles pentru a-l convinge să susţină deschiderea negocierilor de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană, cu trei zile înaintea unui summit crucial, transmite AFP.

„Tocmai am încheiat o întâlnire cu ministrul ungar de externe Peter Szijjarto. Am vorbit timp de o oră. A fost o discuţie foarte lungă şi sinceră, a spus pe Instagram Kuleba, aflat într-o vizită de două zile la Bruxelles.

„Desigur, subiectul principal a fost decizia Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE”, a adăugat el.”I-am spus clar lui Peter: avem un viitor comun în Europa. Trebuie să reuşim acest lucru cât mai repede posibil. Împreună”, a subliniat ministrul ucrainean.

Nu a fost imediat clar dacă întâlnirea a permis o apropiere între cei doi vecini.

„Înţeleg că toată lumea aşteaptă un răspuns: da sau nu? Vă rog să-mi acordaţi ceva timp”, a spus Kuleba, adăugând că cei doi miniştri vor comunica acum şefilor de stat conţinutul întâlnirii lor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: