Disperare în AUR: cum conduce George Simion partidul spre un eșec colosal

George Simion/ Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

George Simion conduce AUR spre un eșec colosal la alegerile din 2024. AUR a pierdut mai multe filiale în toată țara și nici nu reușește să atragă noi persoane. Partidul lui Simion a ajuns în cădere liberă în sondaje, în ultimele săptămâni, pentru că nu mai convinge electoratul și nu are stabilitate.

Anunțuri de recrutare pe internet

AUR s-a lansat într-o campanie de recrutare pe internet, însă fără niciun rezultat remarcabil. George Simion a publicat anunțuri pentru a recruta candidați pentru alegerile din 2024.

„Începând din această seară voi folosi contul meu de LinkedIN (vechi din 2013) pentru a recruta specialiști pentru guvernarea AUR. E atâta nevoie de profesioniști în spațiul public încât putem doar pe LinkedIn/ cea mai mare rețea de profesioniști. Trimiteți-mi CV-ul vostru!” scrie Simion.

De asemenea, Simion a dat și un anunț de „angajare” pentru senatori. Simion vrea să recruteze funcționari publici din instituțiile statului, iar pentru a candida la Senat le cere „experiență” în domeniu, de parcă Simion avea experiență în 2020 când a devenit deputat.

„Căutăm funcționari publici și specialiști în domeniile de bază coordonate de statul român, de la Nuclearelectrica la CFR, de la Tarom la ASF, pentru a conduce aceste instituții în direcția îndeplinirii programului de guvernare AUR și a elaborării programelor sectoriale de guvernare (energie, administrație, mediu, agricultură, transporturi, etc)”, scrie în anunțul publicat de Simion.

Pe platforma eJobs și pe site-ul său personal, George Simion recrutează oameni pentru guvernare. Acesta a reușit doar să recruteze toți traseiștii și politicienii refuzați de marile partide. AUR nu a atras nicio personalitate importantă și nu are candidați cu notorietate sau cu rezultate importante în vreun domeniu. Nici anunțurile online nu dau rezultate. Doar 100 de persoane au răspuns la anunțul de pe Linkedin.

Toți traseiștii fug în AUR

George Simion a construit partidul în jurul său și nu are de gând să-i dea vreo șansă să se dezvolte. Acesta controlează în mod direct listele pentru alegerile locale și europarlamentare. AUR nu este un partid anti-sistem, așa cum declară Simion, pentru că nu propune o nouă generație de politicieni, ci recrutează de la alte partide.

George Simion ignoră complet munca membrilor AUR, care în ultimii patru ani au depus eforturi pentru a rezista pe scena politică. Membrii AUR nu au șanse să candideze la alegerile locale și europarlamentare pentru că George Simion îi înlocuiește cu traseiștii pe care îi aduce în partid.

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru va fi candidatul AUR la Primăria Iași. Acesta este unul dintre campionii traseiștilor, schimbând numeroase partide: PC, PPDD, UNPR, PSD și în 2024 AUR. Ciuhodaru a schimbat 5 partide în ultimii 15 ani.

Călin Mătieș a părăsit și el PSD și va candida cu AUR la Primăria Alba Iulia, în 2024.

Mohammad Murad, care în trecut a făcut parte din ALDE și Partidul Ecologist Român, este candidatul AUR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Pentru Primăria Constanța, partidul lui Simion îl propune pe Ovidiu Cupșa, fost membru PNL în ultimii 30 de ani.

Acestea sunt doar câteva exemple din dezastrul din interiorul AUR. Anunțurile online sunt doar o strategie pentru a vinde iluzia că poate candida oricine și pentru a atrage mai multe donații. În interiorul partidului, George Simion are deja listele pregătite cu toți traseiștii. O parte dintre candidații de la alegerile locale vor fi pe liste la alegerile parlamentare din acest an.

AUR pierde filiale și scade în sondaje

Membrii partidului au înțeles jocul murdar pe care îl face Simion. AUR a pierdut mai multe filiale în ultimele luni. George Simion l-a desemnat pe Marius Apopei, fost consilier județean PNL, pentru a candida la Primăria Piatra Neamț. Dar filiala AUR Piatra Neamț a transmis că nu-l susține pe Marius Apopei, care este și președintele filialei.

Ovidiu Szime, fostul președinte AUR Timișoara, a plecat din partid, acuzând că „principiile de bază și statutul partidului nu sunt respectate”. George Simion a pierdut și filiala AUR Călărași, după ce deputatul Dumitru Coarnă a plecat din partid, când a văzut că nu poate înființa organizații județene.

George Simion nu a dezvoltat partidul cu organizații județene și filiale în toată țara pentru a păstra tot controlul la București. Banii din donații sunt direcționați către conturile sediului central, nu către organizațiile județe. George Simion nu a înființat organizații județene pentru a avea acces la toți banii și a transformat partidul într-un business personal.

Gelu Vișan, analist politic, a arătat cum Simion „fură” banii membrilor de partid și controlează listele în funcție de cât donează fiecare.

„Pe de o parte, el îi păcălește pe români, pe de altă parte fură de la proprii membri și își bagă în buzunar. (…) Toată lumea din partid să stea la pixul lui Simion. Ai dat banul, ești la pixul meu, n-ai dat banul, ai plecat din pixul meu. Cam asta e”, a explicat Gelu Vișan, în exclusivitate pentru PS News.

Dacă la început de 2024, AUR era estimat la peste 20% în sondaje, în doar câteva luni, partidul a pierdut foarte mult, scăzând la doar 14%. Acest lucru arată că electoratul nu are încredere în candidații aleși și impuși de George Simion. AUR a dezamăgit atât membrii de partid, cât și electoratul care se îndreaptă spre alte partide.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: