DNSC: Atacuri DDoS ale unor grupări de atacatori afiliaţi Rusiei împotriva unor site-uri din România

Sursa foto: Pexels

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a documentat, în perioada 17 – 21 iunie 2024, nu mai puţin de 25 de atacuri de tip DDoS împotriva unor site-uri din România, lansate de grupări de atacatori cibernetici afiliate Rusiei.

Conform unui comunicat al DNSC, site-urile vizate aparţin unor instituţii publice din România, respectiv unor entităţi private din sectorul financiar-bancar, transport şi telecomunicaţii, în această campanie fiind atacat inclusiv site-ul DNSC.

„Echipa Directoratului a avertizat din timp organizaţiile vizate, atacurile fiind anunţate în prealabil pe platforme de tip chat online folosite de atacatori şi s-a aflat constant în legătură cu acestea pentru a oferi suportul necesar în mitigare, acolo unde este cazul. Menţionăm că nu au existat perioade de întreruperi însemnate a activităţilor site-urilor vizate. În unele cazuri, în funcţie de volumul şi complexitatea atacului, au existat perioade scurte, intermitente, de indisponibilitate a serviciilor”, precizează DNSC.

Atacurile de tip DDoS implică generarea unui flux masiv de cereri de conexiune, ceea ce poate duce la funcţionarea cu intermitenţe sau chiar la oprirea activităţii platformelor web vizate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: