DNSC: Sesizări privind utilizarea identităţii Poştei Române în diverse campanii Scam

Sursa foto. Facebook

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a avertizat luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că au fost analizate, în această perioadă, numeroase sesizări privind utilizarea identităţii Poştei Române în diverse campanii de tip Scam.

„Atacatorii trimit un SMS care conţine un link (short-url) prin care solicită victimelor completarea datelor necesare livrării unui colet. Accesarea link-ului redirecţionează victima către un site ce seamănă foarte mult cu cel oficial al Companiei Naţionale Poşta Română S.A., pentru a genera încredere şi a induce în eroare”, se arată în postarea DNSC.

După accesarea link-ului, sunt solicitate completarea mai multor formulare: în primul formular, este afişat un mesaj fals privind starea coletului şi necesitatea completării adresei pentru reexpediere; în al doilea formular, sunt solicitate datele personale şi datele de livrare aferente coletului; în cel de-al treilea, sunt solicitate datele cardurilor bancare, inclusiv codul CVV/CVC, pentru plata unei sume mici. În realitate, cardul va fi debitat cu o sumă mai mare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: