DOCUMENT Brașov: Coliban, cercetat penal pentru palatul din Schei

Allen Coliban, sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Primarul rezist al Brașovului și-a dat singur o autorizație nelegală. Pe 23 aprilie 2024 DNA a redeschis urmărirea penală împotriva primarului abuziv. Dacă acesta nu s-a făcut remarcat în Brașov prin realizările sale a reușit performanța să se facă remarcat prin falsificarea propriului CV și prin clanul clientelar din jurul său.

Dacă în celelalte dosare care îl vizează beneficiarii direcți ai avantajelor sunt partenera sa de viață Camelia Clem, prietenii săi Leurzeanu și Mățău sau păpușarii săi Coldea, Dumbravă, Cioloș și Țibre, de această dată este în mod direct propriul beneficiar al unei autorizații nelegale.

„Gospodar”  fiind Coliban Allen s-a gândit să își tragă o vilă într-o zonă istorică mutilând aspectul arhitectonic al centrului vechi al Brașovului și nesocotind o serie întreagă de texte de lege.

Vă lăsăm să vă delectați cu multiplele încălcări comise de Coliban care rezultă din ordonanta DNA

IMPORTANT!!! Procurorii DNA au infirmat soluția inițială de clasare din oficiu!!!

Conform prevederilor legale, înălțimea imobilului nu poate fi în zona respectivă  mai mare cu mai mult de 50 cm față de acoperișul caselor vecine. Vecinii lui Coliban au case cu demisol, parter ,pod. Acest „apărător al verdelui” și-a autorizat propria casă cu 4 m mai înaltă decât cele învecinate și fără niciun metru pătrat de spațiu verde.

Coliban a încercat să paseze responsabilitatea în sarcina concubinei sale, nu pentru a scăpa de problemele juridice, ci măcar de cele de imagine, astfel că imobilul a fost dat în plată de către Allen Coliban Cameliei Clem. Așa-zisa „dare în plată” este la rândul ei cercetată de către procurori deoarece în declarația de avere a lui Coliban nu apare nicio datorie către concubina Camelia Clem pe care acest să o fi stins prin darea în plată.

Dând dovadă de lașitate acesta a încercat să bage problema sub preș cel puțin până la alegeri, astfel că la termenul pe care instanța îl fixase în 14.05.2024 pentru confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul 1943/62/2024, Coliban a formulat o cerere pentru a-și pregăti apărarea. Se pare că colegul de partid, avocatul Victor Ilie este competent doar pe propunerile legislative pentru legalizarea drogurilor.

O simplă incursiune pe portalul instanțelor de judecată dezvăluie oricui că Allen Coliban este singura persoană implicată în acest dosar, fiind singurul citat, astfel încât încercările sale de a pasa responsabilitatea pe restul funcționarilor din primărie par să nu îi mai păcălească pe procurori.

Este cunoscut faptul că la momentul la care procurorii DNA au solicitat acte din primăria Brașovului cu privire la milioane de euro aruncate nelegal la FC Brașov, Coliban a răspuns cinic făcând referire la funcționari „cine a semnat să răspundă”. Această replică a dat naștere unui sentiment de revoltă în rândul funcționarilor care s-au săturat de presiunile făcute asupra lor de către primarul rezist și de către Miron Adriana Laura, city-manager în Brașov.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: