DOCUMENT România începe oficial negocierile de cumpărare a Portului Liber Giurgiuleşti

colaj foto

E oficial! Guvernul României a semnat un memorandum privind începerea negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) referitor la cumpărarea Portului Liber Giurgiuleşti, din Republica Moldova. Un anunţ în acest sens a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Mihai Constantin.

„Vreau să vă mai punctez un memorandum, aprobat azi de Guvern: aprobarea iniţierii negocierilor cu BERD  în vederea achiziţionării a statului român prin intermediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime S.A Constanţa, Societate Comercială aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii,  a acţiunilor Danube Logistics SRL, deţinută de BERD în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti din Republica Moldova” a declarat reprezentantul Guvernului României.

El a menţionat că va fi creată o comisie de negociere care se va ocupa de acest subiect.

„Concret, se va crea în baza acestui memorandum o comisie de negociere din care vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Transporturilor şi ai Ministerului Finanţelor pentru a se deschide negocierile cu Banca Europeană de Dezvoltare pentru achiziţia acestor acţiuni care vor duce la controlul majoritar al statului român, prin intermediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, asupra acestui Port Giurgiuleşti”, a subliniat Mihai Constantin.

Negocierea cu BERD va fi condusă de Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit memorandumului citat.

Portul Giurgiulești e situat pe Dunăre, în apropiere de Galați.

În acest moment, Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti din Republica Moldova este operat de compania Danube Logistics SRL, deținută de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit site-ului companiei.

Portul Giurgiulești are un terminal petrolier, două terminale de cereale, un terminal pentru alte mărfuri și un parc de afaceri.

Memorandumul poate fi citit integral aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: