DOCUMENT Suspendarea Simonei Halep. Cine i-a oferit suplimentul contaminat

simona halep
Sursa foto: Facebook / Simona Halep

Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia completă a tribunalului independent (Sport Resolutions) în cazul Simonei Halep, prin care jucătoarea de tenis din Constanța a fost suspendată patru ani.

Documentul are 126 de pagini și din el reiese faptul că Simona a folosit un supliment contaminat cu Roxadustat la indicația lui Candice Gohier de la Academia Mouratoglou.

Aceasta, fizioterapeută de meserie, l-a înlocuit pe Teo Cercel în staff-ul Simonei, înainte de startul turneelor de hard în SUA, în august 2022.

La scurt timp după această schimbare Halep a picat testul antidoping, efectuat la New York, unde Simona a jucat în turul I de la US Open, fiind eliminată în turul I de către Daria Snigur. Acest meci, disputat pe 29 august 2022, e și ultimul pentru „Simo” în circuitul feminin.

Conform documentului, Halep susține că prezența Roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat, în mod rezonabil, de ea sau oricine din echipa ei.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou, n. red.) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei trei produse de la un producător, de care Halep nu auzise până atunci. A întrebat-o pe Gohier dacă le-a verificat și i s-a răspuns că da. alep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele trei produse sunt sigure de folosit. Toate cele trei suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022.

Suspendarea de patru ani nu e definitivă, Simona Halep urmând a o ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Documentul integral poate fi consultat aici:

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: