„Ce român de rând face 400.000 de euro la o nuntă? E foarte mult”. Despre suma primită de George Simion la nuntă

CONFRUNTAREA DINTRE GEORGE SIMION ȘI GABRIEL ZETEA. FOTO: DIGI24
Sursa foto: DIGI24

Invitați la „Puterea Știrilor”, vicepreședintele Partidului Social Democrat Gabriel Zetea și consilierul local al Sectorului 1 din partea PNL, Daniel Ciungu, au făcut declarații cu privire la declarația de avere a liderului AUR George Simion și la suma impresionantă pe care acesta a acumulat-o la nunta sa de anul trecut.

George Simion, copreședintele AUR și deputat în Parlamentul României, și-a actualizat declarația de avere pe site-ul Camerei Deputaților. La capitolul cadouri, servicii sau avantaje obținute gratuit, Simion a trecut suma de 400.000 de euro pe care susține că a primit-o ca dar de nuntă, împreună cu soția sa, Ilinca, la nunta de anul trecut, pe 27 august. În urmă cu câteva luni, Simion declara că au mai rămas cu 15.000 de euro. „Cât s-a strâns, cât ne-a mai rămas, în sensul ăsta. 15.000 de euro. Facem un proiect de spital mobil”, spunea George Simion în luna martie. În afară de darul de nuntă, George Simion a mai trecut la venituri indemnizația de parlamentar de 141.000 de lei. Soția lui, Ilinca, nu are venituri declarate.

Daniel Ciungu (PNL): „E o sumă foarte mare. Îmi pare rău, dar e o sumă foarte mare. Nu știu exact cum a ajuns acolo. Depinde pe cine o fi invitat și ce sume i-au dat, cu o dorință de a-l ajuta mai mult. Privind sumele pe care le primesc parlamentarii, bănuiesc că e undeva salariul lui pe următorii 15-20 de ani. Nu e tocmai puțin. Din punctul meu de vedere, repet, sunt astfel de sume care tot apar în legătură cu AUR și cu acest proiect care, într-un fel sau altul, nu prea pot fi justificabile de către dânșii. E dificil. 400.000 de euro e o sumă foarte, foarte mare. Ce român de rând care își face o nuntă se poate gândi la așa ceva? Și repet, acuma, astăzi în București, dacă-ți faci o nuntă, nu știu ce chestie mare, ești pe minus. Asta e realitatea. Nu mai e ca în anii ‘90, să zicem”.

 

Gabriel Zetea (PSD): „Acum, sigur că e o sumă impresionantă pentru absolut oricine, o sumă care-ți ia ochii. Omul, până la urmă, și-a trecut-o în declarația de avere, a fost sincer. De-a lungul timpului, foarte mulți politicieni și-au trecut multe sume, pentru că este singura sumă, de altfel, care e neimpozabilă de către ANAF în momentul în care o declari. Cadourile primite la nuntă și la botez. Poate să fie și un moment în care ies la iveală anumite lucruri, dar el a trecut-o în declarația de avere și a fost transparent. Ne aducem aminte de nunta lui George Simion. Nu a fost una cu 100, 200 de persoane. Au fost câteva mii de persoane invitate.

Sigur, probabil că cei mai mulți au fost la petrecerea câmpenească care s-a dat acolo. Știu oameni care au fost prezenți și sigur că au fost mai multe locații. A fost locul în care au fost invitații mai de seamă și locul în care a fost petrecere câmpenească pentru restul oamenilor. Fiecare își organizează cum vrea, este un eveniment privat. E dificil să vorbesc despre evenimente private până la urmă, dar sigur că e o sumă impresionantă.”

E o strategie politică

Daniel Ciungu: „Acum, e alegerea dumnealui, desigur. Vorbea că ar face un spital mobil. Să facă, n-am nicio problemă, desigur. Ne apropiem de un an de la nuntă, dar țin minte că am fost la TV destul de mult în perioada aceea și țin minte anumiți producători de brânză, de exemplu, ciobani din zonă care povesteau la televizor că veniseră la ei să-i forțeze să dea brânza gratuit la petrecerea câmpenească. Nu știu cât de mult a plătit el și pe partea asta de furnizare a mâncării. Sunt tot felul de controverse.

Ideea e că noi acum suntem la un an de zile după acea nuntă și încă vorbim despre ea. Poate fi și asta o strategie până la urmă. Poate să vină peste o săptămână să ne spună că a donat toți banii la fundație și nu mai sunt la el. Trebuie să-l iei după aia prin ANI, să vezi dacă chiar i-a avut sau nu și continui să vorbești despre el. Din punctul meu de vedere, sunt strategii politice folosite pentru a-l ține în imaginea ochiului public, în ochiul presei”.

Suma astronomică pe care George Simion a primit-o în dar la nuntă. Liderul AUR și-a publicat declarația de avere

George Simion a câștigat 400.000 de euro la nunta pe care a organizat-o anul trecut ca o petrecere câmpenească în județul Vâlcea. Suma apare în ultima declarație de avere depusă de deputatul AUR.

George Simion, copreședintele AUR și deputat în Parlamentul României, și-a actualizat declarația de avere de pe site-ul Camerei Deputaților. La capitolul „Cadouri, servicii sau avantaje obținute gratuit”, Simion a trecut suma de 400.000 de euro, pe care susține că a primit-o ca „dar de nuntă”, împreună cu soția lui, Ilinca, la nunta de anul trecut, pe 27 august.

digi24/ declaratie avere simion

În urmă cu câteva luni, Simion declara că au mai rămas cu 15.000 de euro. „Cât s-a strâns… cât ne-a mai rămas, în sensul ăsta, 15.000 de euro. Facem un proiect de spital mobil”, spunea George Simion în luna martie. În afară de darul de nuntă, Gerorge Simion a mai trecut la venituri indemnizația de parlamentar, de 141.000 de lei. Soția lui, Ilinca, nu are venituri declarate.

Autor

  • Robu Andreea-Mădălina

    Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene și absolventă a două programe de master: Relații Internaționale, Politică Externă și Managementul Crizelor; Diplomație Cultură și Relații Internaționale. Pasionată de domeniul politic și diplomatic, fiind dornică să contribuie la o presă de calitate.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL