Doi ani de război în Ucraina. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Kiev

Volodymyr Zelensky Ursula von der Leyen
Sursa foto: AFP VIA GETTY IMAGES

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este în vizită la Kiev, în ziua în care se împlinesc doi ani de la declanșarea războiului în Ucraina. Nu au fost făcute publice detalii despre programul preşedintei executivului UE, din motive de securitate.

Au fost „doi ani de violenţă, brutalitate, teroare şi distrugere. Nu vom uita niciodată şocul iniţial al atacului, oroarea evenimentelor de la Borodianka, Bucea, Mariupol”, au anunțat într-un comunicat şefii principalelor instituţii ale Uniunii Europene.

Aceștia dau asigurări că UE va susţine mereu independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Odată cu împlinirea a doi ani de la începutul războiului, UE a aprobat al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care cuprinde cel mai consistent set de măsuri într-un singur pachet şi de asemenea include companii chineze.

Ursula von der Leyen vine la Kiev în aceeaşi săptămână în care a anunţat că abia după alegerile europarlamentare din iunie UE va decide dacă va începe efectiv negocierile de aderare cu Ucraina, deşi iniţial era prevăzut ca această decizie privind aprobarea „cadrului de negociere” pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană să fie validată în luna martie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL