Doi piloţi au dormit jumătate de oră în timpul zborului, la comanda unui avion cu 153 de pasageri

Avion Batik Air
Sursa foto; Facebook - Batik Air

Doi piloţi indonezieni care se aflau la comanda unui avion ce transporta 153 de pasageri au adormit aproape simultan şi nu au reacţionat timp de aproape 30 de minute în timpul zborului, a relevat o anchetă. Cazul a determinat revizuirea operaţiunilor de zboruri de noapte ale ţării, relatează The Guardian.

Zborul Batik Air se deplasa din sud-estul insulei Sulawesi către capitala indoneziană, Jakarta, pe 25 ianuarie, arată raportul preliminar al Comitetului naţional pentru siguranţa transporturilor (KNKT). Incidentul a dus la o serie de erori de navigaţie, dar cei 153 de pasageri ai avionului Airbus A320 şi cei patru însoţitori de bord nu au fost răniţi în timpul zborului, care a durat două ore şi 35 de minute.

Ministerul Transporturilor a „mustrat ferm” compania Batik Air pentru acest incident, a declarat directorul general al transportului aerian, Maria Kristi Endah Murni, care a cerut companiilor aeriene să acorde mai multă atenţie timpului de odihnă al personalului navigant.

„Vom efectua o investigaţie şi o revizuire a operaţiunilor de zboruri de noapte în Indonezia legate de gestionarea riscului de oboseală pentru Batik Air şi pentru toţi operatorii de zbor”, a declarat Kristi.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: