Donald Trump spune că are un „plan precis” pentru a opri războiul din Ucraina, dar vrea să rămână „o surpriză”

Sursa foto: Pexels

Donald Trump a declarat într-un podcast difuzat marţi că are un „plan precis” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar a spus că nu îl va dezvălui pentru a menţine efectul de „surpriză”, relatează AFP.

„Dacă voi câştiga, ca preşedinte ales, mă voi asigura că se va ajunge la un acord, asta este garantat”, a declarat candidatul republican la Casa Albă.

„Am un plan foarte precis pentru a opri Ucraina şi Rusia. Şi am o anumită idee – poate nu un plan, dar o idee – pentru China”, a asigurat el într-un interviu cu jurnalistul american Lex Fridman.

Cu toate acestea, fostul preşedinte a refuzat să detalieze aceste planuri ipotetice. „Dacă vi le dau, nu voi putea să le folosesc”, a spus el, insistând asupra necesităţii de a menţine „elementul surpriză”.

Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că va rezolva războiul dintre Rusia şi Ucraina „în 24 de ore” – fără să explice vreodată cum. În ultimele luni, el a criticat puternic miliardele de dolari cheltuite de Statele Unite pentru a sprijini Kievul în războiul său împotriva Moscovei, cerând în schimb Europei să „se mişte”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: