„Donează sânge, salvează o viaţă!”: 70 de preoți și credincioși, în sprijinul victimelor de la Crevedia

Sursa foto: Unsplash

La inițiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos, marţi, mai mult de 70 de preoţi şi credincioşi din protopopiatele Brăila, Făurei şi Însurăţei au participat la o acţiune umanitară la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila. Voluntarii au donat sânge pentru a ajuta victimelor exploziei din Crevedia.

„Peste 70 de preoţi şi credincioşi din protopopiatele Brăila, Făurei şi Însurăţei au mers, de la orele dimineţii, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a dona sânge şi a-i ajuta prin această faptă bună cei ce se află în aceste zile în suferinţă, pe patul de spital. Voluntarii mobilizaţi de preoţii din cele trei protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos au fost selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge. Campania de donare de sânge de la Brăila se întemeiază şi pe buna cooperare din anii precedenţi dintre clericii brăileni şi această instituţie medicală care asigură atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară. Prin activitatea de astăzi s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici”, se arată într-un comunicat de presă remis de Arhiepiscopia Dunării de Jos, conform AGERPRES.

Acţiunea face parte din Campania umanitară „Donează sânge, salvează o viaţă!”, organizată la nivel naţional de către Patriarhia Română cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi „intensificată de fiecare dată când apar situaţii nefericite care se soldează cu persoane rănite care au nevoie de îngrijiri medicale speciale”.

Arhiepiscopia Dunării de Jos anunţă că această campanie de donare de sânge va continua la cele două centre de transfuzii din Galaţi şi Brăila, „prin implicarea activă a preoţilor şi credincioşilor din alte parohii”.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL