Dorin Recean, prim-ministru al R.Moldova, în exclusivitate pentru PS News. Ce spune despre extremiști

Foto Bursa de Valori

Primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean, a vorbit, în exclusivitate pentru PS News, despre stabilitatea economică și politică din țara vecină și despre oportunitățile mediului de afaceri pe care Republica Moldova le oferă investitorilor români. Premierul a participat, miercuri, 27.03.a.c. la cea de-a doua ediție a Forumului Moldova-România: Capital Bridges 2024, la București .

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean: Republica Moldova este în mâini sigure pentru că deja, de 2 ani, noi facem față acestor atacuri hibride ale Rusiei și, corespunzător, acum suntem focusați pe dezvoltarea economică.

Pentru noi, ceea ce este important este să facem mediul de afaceri să fie prietenos, iar oamenii să vină să investească și să se creeze locuri de muncă și astfel să avansăm în calea noastră de integrare europeană.

Inflația a scăzut la niveluri normale, adică la 4,2% și de aici încolo consolidăm baza economiei. Noi ne dorim ca profitabilitatea companiilor să crească și toți oamenii să beneficieze de această creștere.

PS News: Întâlnirile bilaterale, cum este cea de astăzi (n.r – ieri), de la Forumul Moldova-România devin din ce în ce mai importante pentru cele două țări..

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean: Forumul de astăzi are rolul de a ne deschide pieței de capital din România, activelor și mediului de afaceri din Republica Moldova. Avem nevoie de un capital pe termen lung. Noi avem deschise pieţe și cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu Turcia. Așa cum am spus, oportunitățile din Republica Moldova sunt mai multe: în infrastructură rutieră şi feroviară, sectorul farmaceutic, tehnologiile informaționale, etc.

PS News: Putem vorbi despre o stabilitate politică în Republica Moldova?

Primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean: Noi avem un parlament cu 63 de mandate ale Partidului Acțiune și Solidaritate. Acest Parlament va continua să activeze în următorii 2 ani și din această perspectivă lucrurile sunt stabile.

PS News: Aveți extremiștii dumneavoastră. Cum va descurcați cu aceștia?

Primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean: Îi avem și noi pe ai noștri și ne asigurăm că ei au o capacitate limitată de a influența lucrurile și statul de drept.

 

Foto PS News

Forumul „Moldova – România: Capital Bridges” care s-a desfășurat la București a avut drept scop impulsionarea cooperării economice și integrarea piețelor de capital ale Republicii Moldova și României.

Din Delegația Guvernului din Republica Moldova au mai făcut parte ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, și vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: