Dosar de terorism deschis pe teritoriul României după atacul Hamas în Israel

Sursa foto: Wikipedia

Instituțiile de forță din România ar fi intrat în alertă maximă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce ar fi fost primită o amenințare teroristă care a vizat un important obiectiv american, situat lângă București. Amenințarea ar fi purtat semnătura al Qaeda și ar fi făcut referire la un atentat împotriva unei școli la care învață sute de copii.

Autoritățile s-ar fi mobilizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce, la American International School of Bucharest (AISB) (Școala Americană) s-ar fi primit o amenințare care ar fi purtat semnătura temutei organizații teroriste al Qaeda.

Instituția de învățământ a fost fondată de Ambasada SUA la București încă din 1962 și funcționează, în Voluntari, pe Șoseaua Pipera.

Surse Gândul au declarat că atât SRI, cât și Poliția ar fi tratat amenințarea cu maximă seriozitate, iar paza în zona școlii ar fi fost întărită. Totodată, ar fi fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru a se stabili dacă mesajul de amenințare ar fi fost trimis de un elev sau de o persoană care a vrut să pună autoritățile pe jar, sau chiar a venit din partea organizației originare din Afganistan. Informația nu a fost, însă, confirmată, oficial, de autorități.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: