Dosarul cu care șefii Euroins, fost lider RCA ajuns în faliment, îl atacă pe președintele Iohannis

Sursă foto: Linkedin

Euroins Insurance Group AD, societatea care controla Euroins România, fost lider RCA ajuns în faliment din cauza unui deficit de capital de solvabilitate de peste 400 de milioane de euro, dă în judecată România cerând daune de 500 de milioane de euro. În plus, într-un răspuns incisiv adresat președintelui Klaus Iohannis, bulgarii îl acuză pe șeful statului român că a fost părtinitor, atunci când a afirmat că instanțele au confirmat starea de faliment a Euroins.

Cei de la Eurohold susțin că singurul proces care contează abia începe la „tribunalul administrativ” , titulatură pe care nu o poartă nicio instanță din România. Economica vă arată la ce dosar se referă bulgarii, ce solicită instanței și ce s-ar putea întâmpla în situația în care ar câștiga.

Într-un dosar înregistrat încă din aprilie 2023 la Curtea de Apel București , Euroins Insurance Group AD cere anularea deciziei  prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a ridicat licența Euroins România și a hotărât să formuleze cerere de faliment pe numele fostului lider RCA, cu peste 2,5 milioane de clienți șoferi. Aceasta este acțiunea cu care bulgarii îl atacă pe Președintele României, Klaus Iohannis, spunând că este părtinitor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL