Două detaşamente ale MApN au intervenit, la Galaţi, în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania

Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN), dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, în ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi, în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii.

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de MApN, Brigada 10 Geniu din Brăila a intervenit, în localitatea Slobozia Conachi, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu un detaşament de militari, bărci cu motor şi alte echipamente specifice de salvare.

Un alt detaşament de militari de la Brigada 10 Geniu şi Regimentul 528 ISR „Vlad Ţepeş” din Brăila a intervenit cu 10 bărci şi cu camioane în localitatea Pechea din Galaţi.

De asemenea, la solicitarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, MApN asigură transportul cu 10 camioane şi opt trailere a unor materiale din depozitele Rezervelor de Stat din Bucureşti şi Bacău către zonele afectate din judeţul Galaţi, arată sursa citată.

Totodată, au fost puse la dispoziţie două macarale de înalt tonaj, în punctele de încărcare de la Bacău şi de descărcare de la Galaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: