Două persoane condamnate pentru propagandă legionară; dosarele Dianei Șoșoacă, ținute la secret

Sursa foto: Pinterest

Două persoane au fost condamnate definitiv în ultimii doi ani pentru propagandă fascistă și negarea holocaustului, reiese dintr-un răspuns transmis de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la solicitarea Digi24.ro. Despre Diana Șoșoacă, Parchetul General refuză, însă, să menționeze în câte dosare este vizată de urmărirea penală pentru propagandă legionară.

În cazul Dianei Șoșoacă, în prezent europarlamentar, Parchetul General, care anchetează și infracțiunile comise de demnitari, a refuzat să menționeze câte dosare de propagandă legionară o vizează. Din informațiile existente în spațiul public, doar în anul 2024 europarlamentarul a intrat în atenția procurorilor de două ori din acest punct de vedere.

România a interzis „promovarea persoanelor vinovate de genocid și crime de război, precum și promovarea de idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe” prin Ordonanța de Urgență 31/2002. Cei care promovează, totuși, astfel de persoane vinovate de genocid sau doctrine legionare riscă închisoare de la trei luni la trei ani și interzicerea unor drepturi.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: