Finalizarea misiunii AIEA care validează selecţia amplasamentului de la Doiceşti pentru primul proiect SMR din România

Sursa foto:nuscalepower.com

Compania de proiect RoPower Nuclear anunţă finalizarea cu succes a misiunii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), care validează selecţia amplasamentului de la Doiceşti pentru dezvoltarea primului proiect SMR din România. Paolo Contri, şeful echipei de evaluare şi şeful Secţiei de securitate a evenimentelor externe din cadrul Departamentului de Securitate şi Siguranţă Nucleară al AIEA, a salutat efortul depus de Nuclearelectrica pentru a desfăşura un proces de selecţie a amplasamentului din România obiectiv, fezabil şi sigur, considerat un cadru robust pentru dezvoltarea proiectului. ”Credem că avem un proiect solid, iar evaluarea actuală a AIEA ne dă şi mai multă încredere”, a afirmat Melania Amuza, CEO al RoPower Nuclear.

”Concluziile echipei de experţi ai AIEA privind procesul de selecţie a amplasamentului reconfirmă strategia şi efortul nostru de a dezvolta un proiect SMR de ultimă generaţie în România. Salutăm eforturile AIEA şi ale SN Nuclearelectrica pentru realizarea evaluarii selecţiei amplasamentului in conformitate  cu cele mai înalte standarde de securitate. În acest fel, proiectul SMR Doiceşti se poziţionează ca un standard de excelenţă în domeniul dezvoltării SMR în România şi în Europa. De asemenea, suntem siguri că evaluările, recomandările şi studiile actuale vor contribui şi vor acţiona ca un catalizator pentru proiectele SMR actuale şi viitoare. Credem că avem un proiect solid, iar evaluarea actuală a AIEA ne dă şi mai multă încredere”, a declarat Melania Amuza, CEO al RoPower Nuclear.

Printr-un comunicat de presă, Nuclearelectrica şi RoPower Nuclear anunţă anunta încheierea cu succes a Misiunii de follow-up IAEA SEED (Site and External Events Design), axată pe selecţia amplasamentului de la Doiceşti, planificat pentru dezvoltarea în condiţii de securitate a primei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni din România. Apreciem  misiunea profesionistă şi independentă desfăşurată de echipa de experţi a AIEA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: