Dragnea face DEZVĂLUIRI: Cum a trădat Iohannis în 2009

Vicepremierul Liviu Dragnea a făcut, joi seara, o serie de dezvăluiri despre relația președintelui Traian Băsescu și Klaus Iohannis și cum i-a dat primarul Sibiului, la alegerile prezidențiale din 2009, peste 60.000 de voturi lui Băsescu și a trădat PSD.

”Vă spun eu că susținerea de la Sibiu a fost de 66.000 de voturi, adică 66.000 de voturi care s-au dus la Băsescu. (…) Domnul Cindrea (n.r. -președintele PSD Sibiu) l-a rugat să facă o conferință de presă pentru susținerea lui Geoană, iar apo secretarul ne-a spus că Iohannis a plecat din țară. Vreau să lămurim lucrurile astea. Este un concurs de minciuni”, a spus Dragnea la Antena 3.

Citește și: Filmul unei prietenii adevărate: Băsescu și Iohannis, în rol principal

Faptul că Iohannis l-a susținut pe Băsescu nu este deloc o surpriză. Iată ce declara Iohannis în noiembrie 2009, înainte de alegeri:

Reporter: Cum vedeţi campania electorală pentru prezidenţiale? Cine credeţi că are cele mai mari şanse de a câştiga? De ce?

K.I.: Cam ştim cu toţii la ce să ne aşteptăm. În privinţa şanselor candidaţilor la funcţia de preşedinte, las firmele specializate în sondaje de opinie să se pronunţe. Cred că au mai multe date pentru a putea face această apreciere.

Reporter: De ce credeţi că preşedintele Traian Băsescu nu a luat act de propunerea făcută de opoziţie şi nu v-a numit pe dvs. Premier?

K.I.: Am comentat în numeroase rânduri această afirmaţie. Pur şi simplu cred că domnul preşedinte a avut o opţiune personală în ceea ce priveşte persoana care să ocupe această funcţie. Nu consider că a fost vreo chestiune de natură personală în acest gest.

Reporter: Va avea această decizie repercursiuni asupra alegerilor prezidenţiale? Vor sancţiona românii această decizie a preşedintelui?

K.I.: Consider că este bine să-i lăsăm pe români să voteze aşa cum cred ei de cuviinţă şi să tragem concluziile după anunţarea rezultatelor alegerilor.

Klaus Iohannis și Traian Băsescu au o relație de prietenie veche, așa cum PSnews.ro a scris AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: