Dragnea le arată ușa celor din UDMR. „Nu merge așa”

Proiectul avansat de autonomie al UDMR a stârnit iritația vicepremierului Liviu Dragnea.

Ministrul Dezvoltării Regionale le-a arătat ușa maghiarilor, arătând că PSD-ul are majoritate și fără ei și că „nu merge cu șantaj sau presiuni.

Aflat la o emisiune de televiziune, Dragnea a declarat: „Avem majoritate și fără UDMR. Așa că e exclus (n.r. șantaj sau presiuni din partea maghiarilor)”, adăugând că PSD nu e de acord cu  autonomia pe criterii etnice.

‘Niciodată în mod oficial, sau măcar informal, la vreo întâlnire politică, UDMR nu ne-a prezentat această solicitare, absolut niciodată. Iar în ceea ce priveşte acţiunile pe care Guvernul le întreprinde, nu există niciun fel de relaxare aici, absolut niciuna, iar fermitatea este clară. Nu există nicio posibilitate ca cineva din Guvern sau cineva din majoritatea parlamentară, şi, în paranteză, putem avea majoritate şi fără UDMR, deci nu avem această presiune sau, Doamne fereşte, vreo posibilitate de şantaj politic. Este exclus acest lucru. Mai mult decât atât, nu ştiu cât de fermi trebuie să fim’, a spus Dragnea.

„Eu personal am întrebat, cred că acum două sau trei săptămâni, la o întâlnire politică (…), dacă în mod oficial UDMR susţine acest demers. Răspunsul pe care l-am primit a fost nu. Asta nu înseamnă că nu suntem atenţi la orice acţiune se întreprinde, la orice acţiune care este publică sau mai puţin publică şi că nu beneficiem şi noi de informaţiile la care avem acces, pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie. Pe de altă parte, nici nu vrem să escaladăm un conflict în acea zonă”, a explicat Liviu Dragnea.

„Cu autonomie pe criterii etnice noi nu suntem de acord sub nicio formă. Nu este nicio posibilitate de compromis între noi şi UDMR. Aşa cum toate guvernele, indiferent de culoarea politică, au rezistat de-a lungul anilor la aceste iniţiative care, într-adevăr, se intensifică în preajma unor alegeri importante, nici nu ne facem probleme că nu rezistăm şi nu susţinem, aici discutăm de caracterul unitar al statului român. (…) Nu există nici termenul de regiune în Constituţie, regionalizarea este suspendată ca proces acum”, a spus vicepremierul Dragnea. 

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că proiectul privind autonomia a fost înmânat parlamentarilor UDMR, urmând ca aceștia să depună amendamente și să fie discutat în cadrul unei reuniuni interne.

Hunor a mai spus că proiectul de autonomie are aproximativ o sută de articole.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL