Directorul de la MIPE acuzat de corupție a fost plasat în arest la domiciliu

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

Dragoș Iorga a fost reținut vineri seara pentru 24 de ore. El este bănuit că, vreme de doi ani, ar fi luat lunar taxe de la două angajate pe care le-ar fi ajutat să își ocupe posturile. Parte din presupusa șpagă a fost găsită acasă la suspect, inclusiv sub forma unor lingouri de aur.

Dragoș Iorga este unul dintre cei mai vechi directori din ministerul care administrează fondurile europene, în special pe cele din sănătate.

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, zguduit de un uriaș scandal de corupție

Posturile de la ministerul care împarte fondurile europene sunt dintre cele mai râvnite pentru lefurile sunt de ordinul miilor de lei, la care se pot adâuga bonusuri de performanță care ajung până la jumătate din salariu. Aranjarea concursului le-ar fi costat însă pe cele două.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, Dragoș Iorga este bănut că – din momentul în care le-ar fi angajat fraudulos pe cele două funcționare – le-ar fi reținut acestora acardurile de salarii, iar apoi, lună de lună, ar fi fost cel care ar fi retras sumele de bani și, după ce și-ar fi reținut partea, le-ar fi plătit acestora diferența de leafă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: