Proiect: Românii ar putea redirecționa 50% din contribuția la sănătate pentru asigurare medicală privată

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Românii ar putea, pe viitor, să redirecționeze jumătate din banii pe care îi plătesc pentru sănătate în sistemul public către sistemul privat.

Persoana care va opta să vireze 50% din contribuția de la CNAS va fi asigurată în sistemul public de sănătate doar pentru urgențe medicale și pentru bolile cronice.

În rest, va putea opta pentru un pachet de bază de servicii medicale care va fi în grija asigurătorului privat.

”Ieri USR a lansat Pilonul 2 al sănătății, cea mai mare reformă a sistemului de sănătate de la revoluție și până acum.

Ce presupune concret?

1) Dreptul fiecărui român de a-și alege propriul asigurător de sănătate, altul decât CNAS, asigurătorul de stat. Cine vrea să rămână la CNAS poate să o facă, dar cine vrea să aleagă alte servicii poate să plece.

2) 165 lei/lună cu care poate să meargă la orice asigurător privat alege, plătind diferența de primă dacă e cazul. Suma corespunde la 5% dintr-un salariu minim și acoperă ceea ce plătește CNAS în decontarea serviciilor.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: