După ABBA, trupa KISS se transformă în avataruri

Kiss
Sursă foto: X

Membrii legendarului grup american de glam metal KISS au anunţat că vor fi reprezentaţi în viitor în lumea divertismentului de avataruri digitale, cu ajutorul unei metode dezvoltate împreună cu ABBA, transmite AFP.

KISS „marchează sfârşitul existenţei sale fizice prin intrarea în lumea digitală”, a declarat într-un comunicat emis duminică Pophouse Entertainment, o companie suedeză specializată în mărci şi divertisment.

„Transformarea trupei în avataruri va asigura nemurirea acesteia, extinzând în acelaşi timp limitele spectacolelor rock and roll, aşa cum a făcut KISS de-a lungul carierei sale”, a asigurat compania.

Grupul şi-a încheiat turneul final, „End of the Road” sâmbătă, la Madison Square Garden din New York.

La sfârşitul concertului, avatarurile membrilor au „interpretat” o melodie, apoi pe ecran a apărut o imagine cu acestea, însoţite de logo-ul KISS şi de cuvintele „A new era begins” („O nouă eră începe”).

Cunoscută în special pentru megahitul său „I was made for lovin’ you”, efectele pirotehnice şi machiajul stilizat al membrilor săi, trupa din New York a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume în cariera sa de 50 de ani, potrivit Pophouse Entertainment.

Vocalistul Paul Stanley (71) şi basistul Gene Simmons (74) sunt singurii membri fondatori încă prezenţi în trupă.

Avatarurile prezentate sâmbătă îi pun pe muzicieni în pielea unor super-eroi, „o imagine a unuia dintre numeroasele şi diversele moduri în care (grupul) KISS va dăinui în viitor ca artist digital, prin avatarurile sale”, a detaliat compania suedeză.

Reprezentările digitale au fost create de ILM, compania de efecte speciale fondată de George Lucas.

„Vom putea fi veşnic tineri şi veşnic emblematici şi vom putea ajunge în locuri în care n-am visat până acum să ajungem”, a declarat Gene Simmons, citat în comunicat.

„Tehnologia îi va permite lui Paul (Stanley) să sară mai sus decât a făcut-o vreodată”, a adăugat el.

Pophouse Entertainment a organizat deja la Londra un spectacol al grupului de disco suedez ABBA, în care cvartetul este reprezentat de avataruri digitale difuzate sub formă de holograme, care interpretează hituri ca „Mamma Mia”, „Gimme! Gimme! Gimme! (A Man after Midnight)” şi „Dancing Queen”.

În urma succesului înregistrat, spectacolul a fost prelungit şi sunt luate în considerare planuri pentru a-l exporta în alte zone ale lumii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: