E război, nene: Snobul cu Palmier versus Birocratul Frunzelor

Bogdan Stoica
Bogdan Stoica. Sursa foto: PS NEWS

Când te uiți la clasa politică ai crede că mai rău de atât nu se poate. Ei bine, se poate. Ne-o arată primarul Capitalei și primarul Sectorului 3 care au confiscat agenda publică ieri certându-se pe patru palmieri. Iar situația e cu atât mai hilară cu cât nici una din părți nu are dreptate.

Negoiță, de la sectorul 3, își poate revendica de ieri diploma de snob. A plantat patru palmieri pentru ca alți snobi să-și facă selfie-uri lângă ei și să pretindă că sunt în Dubai. I-a plantat din bani publici, deși, dacă tot a fost vorba de o idee proprie, cu resorturi intime, putea s-o facă din banii lui. Și de parcă nu era de ajuns, s-a și lăudat, a făcut postări în social media, extaziat de parcă a inaugurat un minireactor nuclear care o să dea apă caldă ieftină în tot sectorul. Negoiță n-a prevăzut decât mulțumirea din mintea a două sute de cocalari social media, d-ăia care dau ckeck-in-uri mincinoase, ignorând că pentru zecile de mii de locuitori săraci ai sectorului 3 doar ideea de vacanță înseamnă o opulență.

De cealaltă parte se face de râs cu brio Nicușor Dan, care s-a prezentat luni, la prima oră, pe teren, cu presa după el, să ceară „demolarea” palmierilor amplasați „fără autorizație”, pe motiv că „Bucureștiul nu-i Dubai”. Se vede că omul și-a neglijat aportul de proteine, a început să-i dea mintea cu latul, cred că e bine că Bucureștiul nu este capitala mondială a businessului. A venit la locul „crimei” trecând senin pe lângă sute de construcții ilegale, dar pe care nu le vede mai demne de demolat decât palmierii. Și în loc să lase lumea să-l înjure și să nu-l mai voteze pe Negoiță pentru că sparge banii publici pe prostii, Nicușor Dan a cerut și el o sticlă din aghiazma nepopularității. Ce, el nu e om, să-l înjure și pe el oamenii că-și pierde vremea cu prostii, deși are priorități cu adevărat urgente pe agendă?

Cât privește conflictul, eu propun să fie adusă la București Greta Ecologeta. Să decidă ea. Eventual să se lege cu lanțuri de un palmier și să accepte „demolarea” celorlalți doi, care să fie duși (în condiții ideale!!!) înapoi în Dubai. Ce, ne face pe noi o sută de mii de coco, pentru arbitrul-copil și un colet mare-mare?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL