Édouard Philippe şi Marine Le Pen au cinat acasă la un apropiat al lui Macron înainte de dizolvarea Parlamentului

Sursă foto: X/ Marine Le Pen

Fostul premier francez Édouard Philippe şi ministrul în exerciţiu al Apărării Sébastien Lecornu au luat cina, în ultimele luni, cu Marine Le Pen şi Jordan Bardella, acasă la un fost consilier al lui Emmanuel Macron, Thierry Solère, în arondismentul al IX-lea, la Paris, dezvăluie Libération.

Potrivit cotidianului, Thierry Solère, un fost deputat ”îndepărtat o vreme din primele cercuri de la Élysée” este ”din nou în joc”, ca ”agent de legătură între macronişti şi extrema dreaptă”.

Thierry Solère a organbizat o cină la care au fost invitaţi fostul premier Édouard Philippe, liderul Partidtului Hoizons (dreapta)  şi şefa Partidului Rassemblement national (RN, extremă stânga) Marine Le Pen.

Această întâlnire a fost confirmată ziarului de către însuşi preşedintele Partidului Horizon, iar apoi de către cel vizat, marţi seara, la jurnalul de la ora opt la TF1.

”Da, este adevărat, am luat cina, pentru că ne cunoşteam (prea) puţin şi am constat cu ocazia cinei, care a fost foarte cordială, că avem dezacorduri foarte profunde în foarte multe subiecte”, a declarat el.

”Îmi place să mă întâlnesc cu oameni”, a declarat el, întrebat de Gilles Bouleau dacă avea nevoie de o cină cu şefa RN pentru a-şi da seama de diferenţele dintre ei.

Libération a aflat şi despre alte întâlniri, una la jumătatea lui martie, între Sébastien Lecornu şi Marine Le Pen, tot acasă la Thierry Solère.

Amândoi dezmint această informaţie.

Marine Le Pen a dat asigurări cotidianului că nu se afla la Paris în seara respectivă.

”Cine vă spune minciunile astea?”, au declarat la rândul lor ministrul şi fostul deputat.

Cu câteva zile înaintea acestei întâlniri, liderul RN Jordan Bardella a participat la o astfel de cină, potrivit ziarului.

El a fost văzut ieşind din imobilul în care locuieşte Thierry Solère la 12 iulie, la câteva zile după dizolvarea Adunării Naţionale de către Emmanuel Macron, un anunţ zgomotos, care deschis o cale către putere RN în alegerile legilative.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: